Verenigingsdag met als thema Hondenvoeding

Van 02 juni 2019 09:30 tot 02 juni 2019 17:00

Bij Kynologisch Centrum Zwolle

Categorieën: Evenementen


Aanvang: 09.30 uur

Start lezing: 10.00 uur

Pauze: 12.15 uur

Start middagprogramma: 13.30 uur

Einde: 16.00 uur


Op zondag 2 juni 2019 organiseert de Nederlandse Markiesjes Vereniging haar verenigingsdag bij de KC Zwolle. Het thema van deze dag is: Voeding.

In de ochtend zal er lezing worden gegeven door Serina van Pomeren. Het onderwerp van deze lezing is ‘Feit of fabel”: de waarheid omtrent hondenvoeding’.

Serina van Pomeren heeft sinds 2013 een veterinaire natuurpraktijk en heeft als specialisatie de opleiding tot voedingsdeskundige voor honden gevolgd.

Aansluitend is er een lunch. Indien er dieetwensen/allergieën zijn, wilt u deze dan van tevoren doorgeven via evenementen@markiesjesvereniging.nl?

In de middag zijn er diverse activiteiten die allemaal te maken hebben met voeding. Er zullen groepen gemaakt worden waarin u aan deze activiteiten kan deelnemen.

Activiteit 1: Serina van Pomeren gaat samen met u een betere kijk nemen naar het hondenvoer wat u zelf voert! Neem een verpakking van uw voer mee, of maak een foto van de ingrediënten en neem deze mee. Serina zal samen met de groep de ingrediënten gaan analyseren en hier uitleg over geven.

Activiteit 2: Hoe kan ik zien of mijn hond het ideale gewicht heeft? Het daadwerkelijk getal zegt niet altijd alles. Daarom gaan we kijken hoe we kunnen zien en voelen of een hond op het juiste gewicht zit. 

Activiteit 3: Uitleg over het drogen van voedsel en snacks. Wat is er nu leuker, lekkerder en gezonder dan het maken van je eigen snacks? Hoe werkt een voedseldroger en wat kan er allemaal in? 

Activiteit 4: Speurtocht/ hersenwerk maar dan net even anders. Vaak gebruiken we voor beloningen brokken of hondensnacks. Maar er is zoveel meer dat honden mogen eten, en misschien ook wel erg lekker vinden. We gaan de neus van uw hond prikkelen en kijken naar wat uw hond lekker vindt met ‘vreemde beloningen’.

Inschrijving gesloten.

Locatie:

KC Zwolle

Anthony Fokkerstraat 9-11

8013 NT  Zwolle